Ja fa temps per aquí es va escriure un post intentar informar sobre el programari que s’oferia als estudiants de l’Escola d’Enginyeria (el podeu llegir aquí). Passats ja uns anys des de la publicació, ens hem decidit reescriure el post amb les novetats pertinents.

Des de l’escola trobem 3 serveis que ens son fàcils d’usar:

  • Microsoft Academic Aliance (<link>): [MSDNAA: Microsoft Developers Network Academic Alliance] Es tracta d’un conveni de l’escola amb Microsoft en que aquest últim oferèix “tot el seu software” (tot excepte la suite d’ofimàtica Microsoft Office) als estudiants (donem gracies als integrants del DotNetClub Z2 per haver lluitat per tal que estigués, també, a disposició dels estudiants). Si trobeu a faltar algun software en concret, podeu preguntar-ne la seva disponibilitat al SIEE del campus de Bellaterra.
  • Repositori SIEE (<link>): El repositori del Servi d’Informàtica de l’Escola d’Enginyeries. Hi podrem trobar diverses eines d’Oracle o el Maple per exemple.
  • Màquines virtuals (<link>): Repositori de software de vmware.

El fet d’enumerar aquestes opcions no vol dir que estiguem a favor del software propietari, per això volem recordar-vos que a l’Escola d’Enginyeria hi ha l’associació GNUAB, que estaran encantats d’informar-vos sobre totes les alternatives del món del software lliure a qualsevol software que pugueu necessitar dels 3 serveis anteriors. Aprofitem l’ocasió per posar a al vostre disposició un pdf <link> amb 500 programes lliures per Linux, Windows i MacOS generat a LinuxHispano.

Per acabar un parell de web amb software lliure per Windows i Mac: OpenSourceWindows i OpenSourceMac.

Actualització:

+info: Post que complementa la informació <link>

Anuncis